Spring over menu

LER oplysninger kan ikke besvares

Skrevet den 21.12.2020

Alle henvendelser vedr. LER oplysninger kan ikke besvares lige nu pga. IT-angrebet. Vi kan endnu ikke sige hvornår vi kan besvare disse spørgsmål. 

Andre nyheder

17. april 2024

Vandforureningen og seneste nyt, Løgumkloster

Onsdag den 17. april 2024 kl. 20.45 
Resultaterne fra de vandprøver der blev udtaget i går tirsdag, er nu kommet. Vandet er nu rent og kan drikkes i det meste af Løgumkloster, undtagen de husstande der er på Lemmosevej. Alle husstande der er fritaget kogeanbefalingen og de berørte husstande på Lemmosevej har fået direkte besked via SMS - læs mere her om vandforureningen

17. april 2024

Vandforureningen og seneste nyt, Løgumkloster

Onsdag den 17. april 2024 kl. 8
Resultaterne fra de vandprøver, der blev udtaget i mandags, er nu kommet med en god nyhed – alle vandprøver overholder grænseværdierne. 
Der blev igen i går, tirsdag udtaget vandprøver og resultaterne forventes modtaget senere i dag.

Vi fortsætter med kogeanbefaling i hele det berørte område, indtil vi har modtaget resultatet fra de sidste vandprøver. Dette er for at være helt sikker på at drikkevandet fortsat overholder alle grænseværdier. - læs mere her om kogeanbefalingen

11. april 2024

Vandforurening påvist i Løgumkloster - Anbefaling om kogning af vand

Embedslægen og Tønder Forsyning informerer om påvist vandforurening nord for Omfartsvej og Bredebrovej i Løgumkloster. En vandprøve fra ledningsnettet viser tilstedeværelsen af E.coli-bakterier, hvilket potentielt udgør en risiko for forurening af drikkevandet i området. Derfor anbefales det, at beboere i de 460 ejendomme i det pågældende område koger vandet, før det indtages eller anvendes til madlavning.

Beboere kan på Tønder Forsynings hjemmeside www.tonfor.dk tjekke, om deres bolig er omfattet af forureningen. Der findes også svar på centrale spørgsmål omkring forureningen på hjemmesiden. Desuden vil alle husstande i det berørte område blive informeret direkte via SMS.

John Pies Christiansen, Chef for Vand & Spildevand i Tønder Forsyning, udtaler: "Vi har identificeret årsagen til forureningen og er i gang med at skylle ledningsnettet. Nye vandprøver vil blive taget, og resultatet vil afgøre, om kogeanbefalingen kan ophæves. Vi holder borgerne og medierne løbende opdaterede om situationen."

Embedslægen anbefaler, at beboere i det berørte område tager forholdsreglerne: "Det anbefales at koge vandet i to minutter, før det indtages eller bruges til madlavning. Vandet kan dog fortsat bruges til aktiviteter såsom tøjvask og madlavning, hvor det koges."

Yderligere information kan fås ved at kontakte John Pies Christiansen, Chef for Vand & Spildevand i Tønder Forsyning på telefon 51179105 eller via e-mail på jpc@tonfor.dk. Embedslægeinstitutionen kan kontaktes på telefon 7222 7970 eller alternativt 70220269, samt via e-mail på midt@sst.dk.

Læs mere
22. marts 2024

Genbrugspladserne har ingen bemanding på søndage og helligdage

Der er ingen bemanding på de 5 genbrugspladser om søndagen og alle helligdage, 1. maj og Grundlovsdag, 24. december og 31. december. Portene til genbrugspladserne er derfor lukket på følgende dage i påsken: 
Skærtorsdag (28/3), Langfredag (29/3), Påskedag (31/3) og 2. Påskedag (1/4).
Læs mere om genbrugspladserne.

Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne udenfor bemandet åbningstid, også på helligdage. Læs mere om 24-7
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben. Find en grenplads 

18. marts 2024

Stil beholderne klar aftenen før tømmedagen

Det er en rigtig god ide at køre beholderne ud til tømning aftenen før, især før og efter helligdagene. Her begynder skraldemændene tømningerne tidligere end normalt for at nå at tømme alle beholdere. Husk at lade den/dem stå fremme til de er tømt. Normal opstartstidspunkt for tømning er kl. 6.

13. marts 2024

Genbrugspladserne og 24-7 ordningen

Vil du benytte genbrugspladserne udenfor deres bemandede åbningstider, fx om søndagen eller på helligdage, så skal du være tilmeldt 24-7 ordningen. 24-7 ordningen giver dig frihed til at benytte genbrugspladerne når det passer dig. De eneste krav er, at du er tilmeldt ordningen og kender din affaldstype og sortering.
Læs mere om genbrugspladserne og om 24-7 ordningen

18. april 2023

Genbrugsbeholderne har samme tømmedag

Har du fået byttet genbrugsbeholderen med blå låg til to genbrugsbeholdere, en med okkerfarvet låg og en med violet låg, så har de to genbrugsbeholdere samme tømmedag som den gamle. Tømningen foregår samme dag men med to biler der tømmer hver deres genbrugsbeholder. Indretningen i bilerne passer til beholderne, dvs. bilen der tømmer den okkerfarvede beholder er rumdelt. Bilen der tømmer den violette beholder er ikke rumdelt.