Spring over menu

Alle nyheder

Genbrugspladser og telefoner har lukket Grundlovsdag

Skrevet den 01.06.2023

Mandag den 5. juni, Grundlovsdag holder Genbrugspladserne lukket. Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne. Læs mere om genbrugspladserne. 
Administrationen holder også lukket. Du kan altid søge hjælp her på vores hjemmeside eller sende os en mail på info@tonfor.dk

Affaldsbeholderne tømmes som en normal mandag, dvs. ingen ændringer.

Telefonerne lukker tidligt den 31. maj

Skrevet den 30.05.2023

På grund af internt kursus lukker vores telefoner og administrationen kl. 11.30, onsdag den 31. maj. Du kan altid søge hjælp her på hjemmesiden eller send os en mail på info@tonfor.dk. 

Ændrede tømmedage pga. 2. Pinsedag

Skrevet den 23.05.2023

Adresser, der har tømmedag på en helligdag, får tømt en anden dag. Har en af dine affaldsbeholdere tømmedag mandag den 29. maj - så tømmes affaldsbeholderen enten tirsdag den 30. eller onsdag den 31. maj. Hvilket betyder, at nogle beholdere skal stå fremme to dage før de bliver tømt.
Husk at stille affaldsbeholderne ud aftenen før, da skraldemanden starter tidligere end normalt, for at nå at tømme de ekstra beholdere.

Genbrugspladserne har lukket Pinsedagene

Skrevet den 23.05.2023

Genbrugspladserne har lukket alle helligdage, derfor holder de lukket pinsedagene søndag den 28. og mandag den 29. maj. Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne. Læs mere om genbrugspladserne.

Telefonen er lukket fredag den 19. maj

Skrevet den 17.05.2023

Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag holder administrationen lukket. Telefonerne er åbne igen mandag den 22. maj.

Genbrugspladserne har lukket Kr. Himmelfartsdag

Skrevet den 16.05.2023

Genbrugspladserne har lukket alle helligdage, derfor holder de lukket Kr. Himmelfartsdag, torsdag den 18. maj.
Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne. Læs mere om genbrugspladserne.

Ændrede tømmedage pga. Kr. himmelfartsdag

Skrevet den 15.05.2023

Adresser, der har tømmedag på en helligdag, får tømt en anden dag. Har din affaldsbeholder tømmedag torsdag den 18. maj - så tømmes affaldsbeholderen enten tirsdag den 16. eller onsdag den 17. maj. Hvilket betyder, at nogle beholdere skal stå fremme to dage før de bliver tømt.
Der er også en ændring fredagen efter Kr. Himmelfartsdag, de beholdere der har tømmedag denne dag, får tømt onsdagen før den 17. maj. De beholdere skraldemanden ikke når at tømme om onsdagen bliver tømt fredag den 19. maj.
Husk at stille affaldsbeholderne ud aftenen før, da skraldemanden starter tidligere end normalt, for at nå at tømme de ekstra beholdere.

Ændrede tømmedatoer for St. Bededag, 5. maj

Skrevet den 02.05.2023

Hvis din tømmedag af din mad- restaffaldsbeholder eller dine genbrugsbeholdere falder på en helligdag, St. Bededag, fredag den 5. maj, flyttes tømningen til onsdag den 3. eller torsdag den 4. maj. Beholderne vil blive tømt en af de to dage og lad den stå fremme til den er tømt.
Rigtig god ide at køre beholderne ud til tømning aftenen før, da skraldemændene påbegynder tømningerne tidligere end normalt for at nå at tømme alle beholdere.

Genbrugspladserne har lukket mandag, 1. maj

Skrevet den 28.04.2023

Genbrugspladserne har lukket alle helligdage, 1. maj  og Grundlovsdag. Derfor holder genbrugspladserne lukket mandag den 1. maj. Læs mere om genbrugspladser
Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne udenfor bemandet åbningstid, også på helligdage.
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben.

Manglende tømning af genbrugsbeholder i Skærbæk, tirsdag

Skrevet den 26.04.2023

Vi har fået oplysninger fra renovatøren, at der i går, den 25. april er sket en fejl med tømmelisterne og ca. 200 genbrugsbeholdere med violet låg, derfor ikke blev tømt som de skulle.
De bliver tømt i dag, onsdag den 26. april – så lad beholderen stå fremme til tømning.

Genbrugsbeholderne har samme tømmedag

Skrevet den 18.04.2023

Har du fået byttet genbrugsbeholderen med blå låg til to genbrugsbeholdere, en med okkerfarvet låg og en med violet låg, så har de to genbrugsbeholdere samme tømmedag som den gamle. Tømningen foregår samme dag men med to biler der tømmer hver deres genbrugsbeholder. Indretningen i bilerne passer til beholderne, dvs. bilen der tømmer den okkerfarvede beholder er rumdelt. Bilen der tømmer den violette beholder er ikke rumdelt.

Ændrede tømmedatoer før og efter påsken

Skrevet den 29.03.2023

Hvis din tømmedag af din mad- restaffaldsbeholder eller din genbrugsbeholder falder på en af påskens helligdage, flyttes tømningen til en anden dag, enten før eller efter din normale tømmedag. Se de ændrede tømmedatoer.

Rigtig god ide at køre beholderne ud til tømning aftenen før, da skraldemændene påbegynder tømningerne tidligere end normalt for at nå at tømme alle beholdere og lad den stå fremme til den er tømt. Dette gælder alle der får tømt i dagene før og efter helligdagene.

Genbrugspladserne har lukket helligdagene i påsken

Skrevet den 29.03.2023

Genbrugspladserne har lukket alle helligdage. Derfor holder genbrugspladserne lukket Skærtorsdag (6/4), Langfredag (7/4), Påskedag (9/4) og 2. Påskedag (10/4).
Lørdag den 8. april er der åbent som normalt kl. 9 - 16. Læs mere om genbrugspladserne
Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne udenfor bemandet åbningstid, også på helligdage.
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben.

Uddeling af nye genbrugsbeholdere

Skrevet den 09.03.2023

Mandag den 13. marts starter vi med at køre de nye genbrugsbeholdere ud og skifte låget på de gamle beholdere. Vi kommer med den nye beholder samtidig med, at vi tømmer din gamle genbrugsbeholder. Derfor får du fredagen før den uge, hvor din beholder skal tømmes, en sms om at du skal lade den stå fremme, når den er blevet tømt. Senere samme dag eller dagen efter modtager du den nye beholder og samtidigt bliver låget på din gamle beholder skiftet. Herefter kan du trække begge beholdere ind igen og tage dem i brug med det samme. De to beholdere har samme tømmedage men tømmes af to forskellige biler. Læs mere om den nye genbrugsbeholder.

24-7 nu på alle genbrugspladser

Skrevet den 01.02.2023

Mandag den 23. januar kl. 17 blev Tønder Genbrugsplads også en del af 24-7 ordningen. En ordning der giver adgang døgnet rundt alle årets dage. For at få adgang udenfor åbningstiderne skal man være tilmeldt ordningen. Læs mere om 24-7

Nyt vedr. bortskaffelse af eternittag

Skrevet den 03.01.2023

Ved nedtagning af eternittag i større mængde, uanset om du er håndværker eller husejer – så skal pladerne bortskaffes direkte til Tønder Deponi i Tønder Forsynings specialkonstruerede Big-bags. Der er to typer Big-Bags: enten med top påfyldning eller med side påfyldning.
Nyt herfra årsskiftet: Big-Bagsene skal købes ved Administrationen, Håndværkervej 4, 6261 Bredebro.
På genbrugspladsen kan der stadigvæk afleveres op til 5 stk. eternittagplader ad gangen. Læs mere om bortskaffelse af eternit.

Erhverv og adgang til genbrugspladserne

Skrevet den 03.01.2023

Firmabiler bliver automatisk registreret i Pay-By-Plate systemet ved indkørslen til genbrugspladsen. Fremadrettet er der kun en takst pr. besøg, den tidligere grønne ordning er fra 1. januar 2023 ikke længere muligt at benytte. Faktureringen sker månedsvis. Ordningen har været gældende siden 1. juni 2022.
Alle papegøje- og gule nummerplader bliver automatisk registreret ved indkørslen til genbrugspladsen. Er køretøjet ejet af en CVR-registreret virksomhed, modtager virksomheden efterfølgende automatisk en faktura for aflevering af erhvervsaffaldet. Læs mere om Pay-By-Plate.

Åbningstider for telefonen mellem jul og nytår

Skrevet den 22.12.2022

Telefonerne i Kundeservice har åbent i tidsrummet kl. 8 – 13 i dagene efter jul, den 27. – 30. december.
Ved akutte problemer med vand eller spildevand, der skyldes problemer udenfor dit skel, så kontakt vagten: 
Vand, hvis du får vand fra os: 5117 9102
Spildevand: 5117 9100

Vi ønsker alle en glædelig jul og godt nytår!

Genbrugspladserne og lukkedage

Skrevet den 22.12.2022

Husk: genbrugspladserne har lukket følgende dage i forbindelse med jul og nytår: 24., 25., 26. og den 31. december og den 1. januar 2023. 
Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte de døgnåbne genbrugspladser, Rømø Genbrugsplads, Skærbæk Genbrugsplads, Hølleskov Genbrugsplads og Løgumkloster Genbrugsplads alle dage. 

Tømmeændringer for dagrenovation og genbrug

Skrevet den 19.12.2022

I forbindelse med julen og nytår er der en ændring til tømmedatoerne for affaldsbeholderne. Mandag den 26. december/2. juledag bliver tømt tirsdag den 27. eller onsdag den 28. december.
Der er oplyst to datoer, og din beholder skal køres frem til tømning aftenen inden den første dag – og stå fremme indtil beholderen er tømt. Hvilket vil betyde for nogle at deres beholder skal stå fremme i to dage før de får tøm.
OBS gælder alle at beholderen skal køres frem aftenen før, da renovatørerne kommer tidligere end normalt.