Spring over menu

Alle nyheder

Telefoner og genbrugspladser lukker tidligt den 15. maj

Skrevet den 14.05.2024

På grund af internt kursus lukker genbrugspladserne, vores telefoner og administrationen kl. 11.30, onsdag den 15. maj. Du kan altid søge hjælp her på hjemmesiden eller send os en mail på info@tonfor.dk. Genbrugspladserne kan benyttes med 24-7 ordningen.

Genbrugspladserne har lukket port i pinsedagene

Skrevet den 14.05.2024

Genbrugspladserne har ingen bemanding på alle søndage og alle helligdage. Derfor kan du mandag den 20. maj, Pinsedag, kun benytte genbrugspladserne, hvis du er tilmeldt 24-7 ordningen. Læs mere om genbrugspladser
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben. Find en grenplads

Ændrede tømmedage pga. 2. Pinsedag

Skrevet den 14.05.2024

Adresser, der har tømmedag på en helligdag, får tømt en anden dag. Har en af dine affaldsbeholdere tømmedag mandag den 20. maj - så tømmes affaldsbeholderen enten tirsdag den 21. eller onsdag den 22. maj. Hvilket betyder, at nogle beholdere skal stå fremme to dage før de bliver tømt.
Husk at stille affaldsbeholderne ud aftenen før, da skraldemanden starter tidligere end normalt, for at nå at tømme de ekstra beholdere.

Telefonen er lukket fredag den 10. maj

Skrevet den 07.05.2024

Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag holder administrationen lukket. Telefonerne er åbne igen mandag den 13. maj.

Genbrugspladserne har lukket port Himmelfartsdag

Skrevet den 07.05.2024

Genbrugspladserne har ingen bemanding på alle søndage og alle helligdage. Derfor kan du Kr. Himmelfartsdag, torsdag den 9. maj, og alle søndage kun benytte genbrugspladserne, hvis du er tilmeldt 24-7 ordningen. Læs mere om genbrugspladser
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben. Find en grenplads

Kr. Himmelfartsdag og ændrede tømmedatoer

Skrevet den 02.05.2024

Adresser, der har tømmedag på en helligdag, får tømt en anden dag. Har din affaldsbeholder tømmedag torsdag den 9. maj - så tømmes affaldsbeholderen enten tirsdag den 7. eller onsdag den 8. maj. Hvilket betyder, at nogle beholdere skal stå fremme to dage før de bliver tømt.
Der er også en ændring fredagen efter Kr. Himmelfartsdag, de beholdere der har tømmedag denne dag, får tømt onsdagen før den 8. maj. De beholdere skraldemanden ikke når at tømme om onsdagen bliver tømt fredag den 10. maj.
Husk at stille affaldsbeholderne ud aftenen før, da skraldemanden starter tidligere end normalt, for at nå at tømme de ekstra beholdere.

Genbrugspladserne har lukket port onsdag, 1. maj

Skrevet den 29.04.2024

Genbrugspladserne har ingen bemanding på alle søndage, helligdage, 1. maj og Grundlovsdag. Onsdag den 1. maj kan du derfor kun benytte genbrugspladserne, hvis du er tilmeldt 24-7 ordningen. Læs mere om genbrugspladser

Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben. Find en grenplads

Kogeanbefaling nu ophævet i hele Løgumkloster

Skrevet den 19.04.2024

Resultaterne fra de seneste vandprøver fra Lemmosevej er kommet, og vi er glade for at meddele, at vandet nu er sikkert at drikke i HELE Løgumkloster!  
Hermed er kogeanbefalingen ophævet for alle husstande, herunder også Lemmosevej. Det betyder, at det nu igen er sikkert at drikke vandet direkte fra hanen i alle områder.
 
Kogeanbefalingen er nu afsluttet for alle områder, og vandkvaliteten er blevet bekræftet som sikker. Læs mere her

Vandforureningen og seneste nyt, Løgumkloster

Skrevet den 17.04.2024

Onsdag den 17. april 2024 kl. 20.45 
Resultaterne fra de vandprøver der blev udtaget i går tirsdag, er nu kommet. Vandet er nu rent og kan drikkes i det meste af Løgumkloster, undtagen de husstande der er på Lemmosevej. Alle husstande der er fritaget kogeanbefalingen og de berørte husstande på Lemmosevej har fået direkte besked via SMS - læs mere her om vandforureningen

Vandforureningen og seneste nyt, Løgumkloster

Skrevet den 17.04.2024

Onsdag den 17. april 2024 kl. 8
Resultaterne fra de vandprøver, der blev udtaget i mandags, er nu kommet med en god nyhed – alle vandprøver overholder grænseværdierne. 
Der blev igen i går, tirsdag udtaget vandprøver og resultaterne forventes modtaget senere i dag.

Vi fortsætter med kogeanbefaling i hele det berørte område, indtil vi har modtaget resultatet fra de sidste vandprøver. Dette er for at være helt sikker på at drikkevandet fortsat overholder alle grænseværdier. - læs mere her om kogeanbefalingen

Vandforureningen, Løgumkloster

Skrevet den 16.04.2024

Tirsdag den 16. april 2024 kl 15
Resultaterne fra de vandprøver, der blev taget mandag, forventes først modtaget sent i aften eller natten til onsdag. Onsdag formiddag bliver der meldt nyt ud. Så vi fortsætter med kogeanbefalingen i det ramte område - læs mere her om kogeanbefalingen

Seneste nyt vedr. vandforureningen, Løgumkloster

Skrevet den 14.04.2024

Søndag den 14.04.2024 kl. 10.15 
Tønder Forsyning anbefaler fortsat kogeanbefaling af drikkevandet i de berørte områder af den vandforurening, der opstod i torsdags. De nyeste prøver viser at der stadigvæk nogle steder er overskridelser af grænseværdierne. Der skylles igen i dag, søndag. Læs mere om kogeanbefalingen og hvilke områder der er berørt

Fortsat kogeanbefaling, Løgumkloster

Skrevet den 13.04.2024

Lørdag den 13.04.2024 kl. 10 
Tønder Forsyning anbefaler fortsat kogeanbefaling af drikkevandet i de berørte områder af den vandforurening, der opstod i torsdags. Læs mere om kogeanbefalingen og hvilke områder der er berørt

Vandforurening påvist i Løgumkloster - Anbefaling om kogning af vand

Skrevet den 11.04.2024

Embedslægen og Tønder Forsyning informerer om påvist vandforurening nord for Omfartsvej og Bredebrovej i Løgumkloster. En vandprøve fra ledningsnettet viser tilstedeværelsen af E.coli-bakterier, hvilket potentielt udgør en risiko for forurening af drikkevandet i området. Derfor anbefales det, at beboere i de 460 ejendomme i det pågældende område koger vandet, før det indtages eller anvendes til madlavning.

Beboere kan på Tønder Forsynings hjemmeside www.tonfor.dk tjekke, om deres bolig er omfattet af forureningen. Der findes også svar på centrale spørgsmål omkring forureningen på hjemmesiden. Desuden vil alle husstande i det berørte område blive informeret direkte via SMS.

John Pies Christiansen, Chef for Vand & Spildevand i Tønder Forsyning, udtaler: "Vi har identificeret årsagen til forureningen og er i gang med at skylle ledningsnettet. Nye vandprøver vil blive taget, og resultatet vil afgøre, om kogeanbefalingen kan ophæves. Vi holder borgerne og medierne løbende opdaterede om situationen."

Embedslægen anbefaler, at beboere i det berørte område tager forholdsreglerne: "Det anbefales at koge vandet i to minutter, før det indtages eller bruges til madlavning. Vandet kan dog fortsat bruges til aktiviteter såsom tøjvask og madlavning, hvor det koges."

Yderligere information kan fås ved at kontakte John Pies Christiansen, Chef for Vand & Spildevand i Tønder Forsyning på telefon 51179105 eller via e-mail på jpc@tonfor.dk. Embedslægeinstitutionen kan kontaktes på telefon 7222 7970 eller alternativt 70220269, samt via e-mail på midt@sst.dk.

Læs mere

Genbrugspladserne har ingen bemanding på søndage og helligdage

Skrevet den 22.03.2024

Der er ingen bemanding på de 5 genbrugspladser om søndagen og alle helligdage, 1. maj og Grundlovsdag, 24. december og 31. december. Portene til genbrugspladserne er derfor lukket på følgende dage i påsken: 
Skærtorsdag (28/3), Langfredag (29/3), Påskedag (31/3) og 2. Påskedag (1/4).
Læs mere om genbrugspladserne.

Er du tilmeldt 24-7 ordningen, kan du benytte genbrugspladserne udenfor bemandet åbningstid, også på helligdage. Læs mere om 24-7
Har du kun gren- og haveaffald, kan du benytte grenpladserne der holder døgnåben. Find en grenplads 

Ændrede tømmedage før og efter påsken

Skrevet den 18.03.2024

Hvis din tømmedag af din mad- restaffaldsbeholder eller dine genbrugsbeholdere falder på en af påskens helligdage, flyttes tømningen til en anden dag, enten før eller efter din normale tømmedag. 
Skærtorsdag d. 28. marts - får du tømt mandag d. 25. eller tirsdag d. 26. marts
Langfredag d. 29. marts - får du tømt tirsdag d. 26. eller onsdag d. 27. marts
Mandag 2. påskedag d. 1. april - får du tømt tirsdag d. 2. eller onsdag d. 3. april
Se de ændrede tømmedatoer i 2024

Stil beholderne klar aftenen før tømmedagen

Skrevet den 18.03.2024

Det er en rigtig god ide at køre beholderne ud til tømning aftenen før, især før og efter helligdagene. Her begynder skraldemændene tømningerne tidligere end normalt for at nå at tømme alle beholdere. Husk at lade den/dem stå fremme til de er tømt. Normal opstartstidspunkt for tømning er kl. 6.

Genbrugspladserne og 24-7 ordningen

Skrevet den 13.03.2024

Vil du benytte genbrugspladserne udenfor deres bemandede åbningstider, fx om søndagen eller på helligdage, så skal du være tilmeldt 24-7 ordningen. 24-7 ordningen giver dig frihed til at benytte genbrugspladerne når det passer dig. De eneste krav er, at du er tilmeldt ordningen og kender din affaldstype og sortering.
Læs mere om genbrugspladserne og om 24-7 ordningen

Fejl på tømmedatoer

Skrevet den 04.01.2024

Her efter årsskiftet er der opstået nogle fejl i den database tømmedatoerne hentes fra, vi arbejder på sagen for at finde fejlen. På nogle adresser kommer der fejl på tømmedatoer, eller der er kun tømmedatoer på den ene type beholder. Fejlen gælder både på appen og på websiden. Vi melder her på siden når fejlen er rettet.

Åbningstider for telefonen mellem jul og nytår

Skrevet den 21.12.2023

Telefonerne i Kundeservice har åbent i tidsrummet kl. 8 – 12 i dagene efter jul, den 27. – 29. december.
Ved akutte problemer med vand eller spildevand, der skyldes problemer udenfor dit skel, så kontakt vagten: 
Vand, hvis du får vand fra os: 5117 9102
Spildevand: 5117 9100

Vi ønsker alle en glædelig jul og godt nytår!