PAP OG PLAST SØGER SKILSMISSE

Det er vigtigt, at du skiller pap og blød plast ad – også selv om begge dele skal i samme rum i beholderen.

Pap og blød plast er noget, vi får rigtig meget af til genbrug hos Tønder Forsyning. Det udgør emballagen på mange ting og er virkelig velegnet til genanvendelse.

Desværre oplever vi jævnligt, at de to materialer ikke er blevet skilt ad, inden de blev lagt i beholderen, og når det sker, kan vi ikke genanvende dem, men må i stedet køre dem til forbrænding.

Det samme gælder magasiner eller reklamer, der ofte leveres pakket ind i plastfolie. Her kan vi heller ikke genanvende papir og plast, hvis ikke de to ting bliver skilt ad, inden de kommer i beholderen.

Det sker der med dit papir

Alt papir, som Tønder Forsyning indsamler, bliver kørt direkte til en papirfabrik i Tyskland. Fabrikken er specialiseret i at genanvende alle former for papir til topkvalitets kopipapir og papir til tryksager af 100 procent genbrugspapir.

Fabrikken genanvender mere end 90 procent af det papir, de får ind. De resterende knap 10 procent består primært af hæfteklammer samt lak og farve, som bliver fjernet i processen. Fabrikken bruger ikke klor til at blege papiret, men har i stedet udviklet en miljøvenlig blegeproces, hvor der bruges vand og sæbe. Fabrikken renser selv alt sit spildevand og genanvender det.

Papirfibre kan genbruges helt op til ti gange

Genbrug af papirfibre giver mening og er godt for miljøet.

Vi kan ikke gøre det for dig

Vores sorteringsanlæg er ikke i stand til at skille de forskellige materialer ad, og vores medarbejdere har ikke ressourcer til at stå og gøre det i hånden mange gange om dagen.

Derfor vil det være en stor hjælp, hvis du sørger for at skille pap og blød plast – og papir og blød plast – ad, inden du kommer det i beholderen. Også selv om det skal i samme rum.

Også godt for økonomien

Pap og papir er værdifulde materialer, når det gælder genanvendelse. Så det er ikke kun godt for miljøet, men også for økonomien, når du skiller det fra plasten.

Faktisk er det sådan, at når materialerne er skilt ad, tjener vi 660 kroner per ton, mens det koster os 720 kroner per ton at køre det til forbrænding!

Vi kan ikke gøre det for dig