Spring over menu

PAP OG PLAST HAR SØGT SKILSMISSE

Det har de gjort gennem mange år, og med de nye beholdere, har de nu fået hver deres hjem

Det er vigtigt, at du skiller pap og blød plast ad – for de skal i hver sin beholder.

Pap og blød plast er noget, vi får rigtig meget af til genbrug hos Tønder Forsyning. Det udgør emballagen på mange ting og er virkelig velegnet til genanvendelse.

Desværre oplever vi jævnligt, at de to materialer ikke er blevet skilt ad, inden de blev lagt i papbeholderen, og når det sker, kan vi ikke genanvende dem, men må i stedet køre dem til forbrænding.

Det samme gælder magasiner eller reklamer, der ofte leveres pakket ind i plastfolie. Her kan vi heller ikke genanvende papir og plast, hvis ikke de to ting bliver skilt ad, og kommes i hver sin beholder.

 

Riv den af!

Pap og blade uden plastfolie skal i beholderen med det okkerfarvede låg.
Plastfolien skal i beholderen med det violette låg.

Riv den af

Det sker der med dit papir

Alt papir, som Tønder Forsyning indsamler, bliver kørt direkte til en papirfabrik i Tyskland. Fabrikken er specialiseret i at genanvende alle former for papir til topkvalitets kopipapir og papir til tryksager af 100 procent genbrugspapir.

Fabrikken genanvender mere end 90 procent af det papir, de får ind. De resterende knap 10 procent består primært af hæfteklammer samt lak og farve, som bliver fjernet i processen. Fabrikken bruger ikke klor til at blege papiret, men har i stedet udviklet en miljøvenlig blegeproces, hvor der bruges vand og sæbe. Fabrikken renser selv alt sit spildevand og genanvender det.

Papirfibre kan genbruges helt op til ti gange

Genbrug af papirfibre giver mening og er godt for miljøet.

Vi kan ikke gøre det for dig

Vores sorteringsanlæg er ikke i stand til at skille de forskellige materialer ad, og vores medarbejdere har ikke ressourcer til at stå og gøre det i hånden mange gange om dagen.

Så husk at rive plastfolien af, inden du lægger paprammen i beholderen med det okkerfarvede låg. Og plastfolien i beholderen med det violette låg. Ellers går det ikke til genanvendelse.

Også godt for økonomien

Pap og papir er værdifulde materialer, når det gælder genanvendelse. Så det er ikke kun godt for miljøet, men også for økonomien, når du skiller det fra plasten.

Faktisk er det sådan, at når materialerne er skilt ad, tjener vi 800 kroner per ton, mens det koster os 1095 kroner per ton at køre det til forbrænding!