Spring over menu

Skrot er hot!

Vidste du, at dine metalrester kan få nyt liv?

Ja, konservesdåser, alubakker, gryder, stegepander og andre ting af metal kan bruges igen. På den måde sparer vi på naturens ressourcer og hjælper vores fælles klode på den lange bane.

Når du afleverer dit metal til genbrug, køres det først til et genanvendelsesanlæg, hvor det sorteres og herefter smeltes om for at indgå i produktion af nye metalprodukter som ex. cykler, alufælge, stole, dåser osv. Fx kræver omsmeltning af aluminium kun 5% af den energi, der bruges til produktion af ny aluminium.

  

Bilede: Metal piktogram

JA TAK i genbrugsbeholderen

  • Øl- og sodavandsdåser (dryptørre)
  • Metaldåser fra ex. majs og tomater
  • Gryder og stegepander
  • Alubakker og stanniol, også de små   holdere fra fyrfadslys

Sådan gør du

Når du afleverer metal-emballage til genbrug, skal det være fri for synlige madrester. En god huskeregel er, at dåsen reelt skal kunne stå et par dage uden at blive ulækker eller begynde at lugte. Det betyder, at tomatdåsen skal skylles let i vand, og leverpostejbakken skal have en lille tur med opvaskebørsten.

Du kan også med fordel putte din overskydende emballage med i opvaskemaskinen, hvis der i forvejen er ekstra plads, men så rent behøver det dog ikke at være. Endelig kan du også skylle dine emballager i det brugte opvaskevand, hvis du vasker op i hånden.

Har du rent metal af større karakter som ex. suppegryder, stole og cykler, skal du aflevere det på genbrugspladsen. Mindre ting af rent metal kan du lægge i genbrugsbeholderen. Husk at metal med madrester skal i dagrenovationsbeholderen.

Ingen små skarpe!

Du må aldrig putte små skarpe genstande som knive, bestik, søm og skruer i genbrugsbeholderen. Aflever det i stedet på genbrugspladsen eller læg det i Miljøkassen godt pakket ind, da det kan være til skade for det personale, der tømmer og sorterer kassen.