Spring over menu

Pay By Plate

Din nummerplade betaler for erhvervsaffaldet

Siden er opdateret den 21.12.2023 og taksterne er gældende for 2024

Når du kører ind på genbrugspladsen i din erhvervsbil, registrerer Pay By Plate-systemet automatisk din nummerplade. Faktureringen sker månedsvis. Ordningen har været gældende siden 1. juni 2022.

Alle papegøje- og gule nummerplader bliver automatisk registreret ved indkørslen til genbrugspladsen. Er køretøjet ejet af en CVR-registreret virksomhed, modtager virksomheden efterfølgende automatisk en faktura for aflevering af erhvervsaffaldet.

Er du på genbrugspladsen for at aflevere privat affald, skal du derfor altid kontakte vores personale. Ellers bliver din virksomhed faktureret for et besøg.

OBS Ordningen gælder kun erhvervsbiler. Er din bil registreret til Privatperson hos Motorstyrelsen, vil der ikke ske en fakturering for besøget på genbrugspladsen.

bil med gulplade

Registreringen sker ved indkørsel til en genbrugsplads, hvor nummerpladen bliver læst.

Når du kører ind på genbrugspladsen i din erhvervsbil, registrerer Pay By Plate-systemet automatisk din nummerplade. Hvis ikke du foretager dig yderligere, bliver der herefter sendt en faktura til den virksomhed, der ifølge CVR-registret står som ejer af køretøjet.

Faktureringen sker månedsvis.

Hvis du vil aflevere privat affald

Fordi registreringen og den efterfølgende fakturering sker automatisk, skal du fremover altid kontakte vores personale på genbrugspladsen, hvis du vil aflevere privat affald og kører i et køretøj med papegøje- eller gule nummerplader. Så kan vi annullere faktureringen. 

OBS: Har dit køretøj gule nummerplader og kun er registreret til erhvervskørsel, skal du desuden fremvise et dagsbevis fra Skat:

Aflevering af affald

Sådan afleverer du:

 

Kræver tilmelding 

FARLIGT AFFALD

Kontakt altid personalet, når du skal aflevere Farligt affald for registrering og for at få annulleret den automatiske faktura ved besøget.

Tilmeldingen til ordningen for farligt affald gælder for virksomhed på P-nummer, og der kan samlet max afleveres 200 kg. pr. år. Afregningen er et engangsbeløb på 1.026 kr. ekskl. moms (prisen i 2024)

Tilmelding skal ske til denne ordning, se skema længere nede på siden.

Kræver ingen tilmelding

ELEKTRONIK

Kontakt altid personalet, når du kun skal aflevere WEEE-affald for at få annuleret den automatiske faktura ved besøget.

WEEE-affald er fx:

1) Bærbare batterier og akkumulatorer, som defineret i bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer.

2) Affald af elektrisk og elektronisk udstyr fra husholdninger omfattet af producentansvar, som defineret i bekendtgørelse om markedsføring af elektrisk og elektronisk udstyr samt håndtering af affald af elektrisk og elektronisk udstyr.

Kræver ingen tilmelding, kun at du retter henvendelse til personalet ved ankomst, ellers sker der en automatisk fakturering.

VICEVÆRT

Kræver ingen tilmelding

VICEVÆRT- ordningen

Kontakt altid personalet når du kun vil aflevere som vicevært for at få annulleret den automatiske faktura.

Under denne ordning, kan der afleveres løsøre fra lejere. Dvs. flytbare ting og genstande, der følger med en bolig, men som ikke er en del af boligen. Fx: møbler, tæpper, lamper og gardiner. Løsøre er ikke fastmonterede elementer fra bolig, eller bygningsaffald fra renovering.

Den blå ordning er til viceværter fra boligselskaber, plejehjem og virksomheder med branchekoderne 68.20.10, 68.20.30 og 68.20.20, 68.32.10 og 87.10.10.

Kræver ingen tilmelding, kun at du retter henvendelse til personalet ved ankomst, ellers sker der en automatisk fakturering.

 

Hvilken farve har din nummerplade?

Her er, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du afleverer erhvervsaffald med Pay-By-Plate:

Hvis du kører i et køretøj med gul nummerplade, bliver dit besøg på genbrugspladsen altid registreret, og din virksomhed modtager efterfølgende en faktura. Sådan gør du: 

 1. Hvis du ikke gør noget så sker registrering og fakturering på 309 kr. ekskl. moms helt automatisk.
   
 2. Hvis du medbringer Farligt affald, Elektronik affald, skal du altid kontakte vores personale.
   
 3. Hvis du vil aflevere privat affald i din bil på gule plader, skal du kontakte vores personale og fremvise et dagsbevis fra Skat. Du kan læse mere på Skat’s hjemmeside  

Hvis du kører i et køretøj med papegøjeplade, bliver dit besøg på genbrugspladsen altid registreret, og din virksomhed modtager efterfølgende en faktura. Sådan gør du:

 1. Hvis du kun medbringer erhvervsaffald, behøver du ikke foretage dig noget – dit besøg bliver automatisk registreret, og du modtager efterfølgende en faktura på 309 kr. ekskl. moms.
   
 2. Hvis du medbringer Farligt affald, Elektronik affald, skal du altid kontakte vores personale.
   
 3. Hvis du kun medbringer privat affald, skal du kontakte vores personale. De sørger for, at faktureringen for dit besøg bliver annulleret. 

Fri bil på hvide plader

Hvis din virksomhed har stillet fri bil med hvide nummerplader til rådighed for dig, bliver du ikke registreret eller faktureret for dit besøg. Hvis du kommer med erhvervsaffald, skal du derfor kontakte vores personale.

Nederst på siden er der lavet en FAQ liste, der gerne skal besvare de fleste spørgsmål om ordningen. Har du et spørgsmål, der ikke er med på listen så kontakt os på mail: infoaffald@tonfor.dk

Tilmelding til ordningen for Farligt affald

Kun nye kunder skal tilmeldes.

Tilmelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsskema og sende det til os eller ved at sende en mail med de samme oplysninger som i pdf-skemaet til mail: infoaffald@tonfor.dk

Sendes skema per brev er adressen:

Tønder Forsyning A/S 
Håndværkervej 4
6261 Bredebro

Takstblad Erhverv

I takstbladet finder du alle priser for erhvervskunder

Spørgsmål vedr. Pay By Plate

Genbrugspladser

Der kan ikke afleveres dagrenovation eller andet let fordærveligt affald samt klinisk risikoaffald. Der kan heller ikke afleveres landbrugsfolie/afdækningsplast. Affaldstyper som private brugere af genbrugspladsen ikke kan aflevere kan afvises. Større mængder af en affaldstype, kan ligeledes afvises, hvis mængdebegrænsningen også gælder for de private, fx eternit.

Der er 5 genbrugspladser, læs mere: