Spring over menu

Vær på forkant med vinteren!

Er du klar til Kong vinter? Den kan melde sin ankomst når som helst og kan være både kold, ubarmhjertig og barsk.

Men før frost, sne og slud for alvor viser tænder, kan du gøre det nemmere for dig selv derhjemme ved at forberede både hus, indkørsel og adgangsveje til vinterperioden.

Snefnug

Rense tagrender

Hver kvadratmeter på dit tag modtager mange hundreder liter vand i form af regn eller sne hvert eneste år. Det skal ledes effektivt væk, så du ikke risikerer skader på dit hus, for eksempel fordi vandet siver ned ad ydervæggen og ender med at give fugtskader i soklen.

Derfor er det nu, hvor de fleste blade er faldet af træerne, at du skal rense dine tagrender og sikre, at de er klar til efterårets og vinterens store regnmængder.

Husk også løbende at tjekke, om dine tagrender trænger til at blive renset, så du er sikker på, at vandet bliver ledt rigtigt væk.

Brug bladene i haven, hvor de kan skabe værdi som gødning eller beskyttelse for både dyr og planter.

Rense tagrender

Luk for vandet

Vi har allerede haft den første spæde nattefrost, og lige om lidt kan frosten for alvor sætte ind.

  • Luk for dine udendørs vandhaner for at undgå frostskader og eventuelle vandskader. Start med at lukke for vandet indenfor i huset og tøm derefter hanerne helt for vand.
  • Lukker du dit sommerhus af for vinteren, skal du lukke helt for vandet, især hvis du også slukker for varmen. Husk at åbne for vandhanerne indenfor, så der ikke opstår vandskader.
     

AlarmService

Hvis du modtager vand fra Tønder Forsyning, har du en fjernaflæst måler. Så er du tilmeldt vores AlarmService, som sender en sms til dig, hvis der er tegn på brud eller lækage i en af dine vandinstallationer. Du skal kun sikre dig, at vi er opdateret med dit mobilnummer. Du kan læse mere om AlarmService her.

Luk for vandet

Brug brændeovn og pejs med stil

Lige nu er det ekstra rart med levende ild i din brændeovn eller pejs. Det skaber både varme, lys og ekstra hygge i de mørke stunder. Er du den heldige ejer af en brændeovn eller pejs, er det vigtigt, du behandler asken korrekt for at undgå gener eller brand i din affaldsbeholder, skraldebilen eller containeren.

  • Sørg for at køle asken helt ned, det bedste er at gøre den våd.
  • Saml asken i en pose og luk den helt til ved at binde en knude, så undgår du aske eller støv til gene for dig og skraldemanden.
  • Du kan bortskaffe din aske enten via din dagrenovationsbeholder eller ved at aflevere det på genbrugspladsen. Fælles for begge løsninger gælder, at asken skal være helt kold og gerne våd.

Du kan anskaffe dig en askespand, opbevarer du asken et sted, hvor den ikke kan få ilt, undgår du gløder og antænding. I en askespand med låg brænder gløderne hurtigere ud.

Brug brændeovn og pejs med stil

Tænd et lys for skraldemanden

De mørke morgener er over os, og så er det tid til at tænke på lys til skraldemanden.

Er du tilmeldt hente/bringe ordningen, skal du huske at sørge for, at hele skraldemandens adgangsvej til din beholder er oplyst.

Husk også at salte, når nattefrosten sætter ind, så skraldemanden kan stå fast.

Tænd et lys for skraldemanden