Spring over menu

Tøm badebassinet i kloakken

Hvis du holder vandet i badebassinet rent med klor eller andre tilsætnings­stoffer, skal det renses, inden det kommer tilbage til naturen.

Har du et af de større badebassiner, hvor du bruger klor eller andre tilsætningsstoffer til at holde vandet rent, skal du være opmærksom på, hvordan du tømmer det. Vandet skal nemlig renses, inden det kommer tilbage til naturen – ellers forurener det vores grundvand.

Det gælder også, hvis du bruger klorfrie kemikalier. De indeholder nemlig også stoffer, der er skadelige for naturen.

Brug spildevandskloakken

Mange områder er i dag separatkloakkerede, og derfor skal du være særligt opmærksom på, at du får tømt vandet ud i spildevandskloakken, og ikke i regnvandskloakken, som løber direkte ud i naturen. Brug derfor altid et af de afløb, du har i huset, eksempelvis toilettet eller badekarret. Så er du sikker på, at vandet ender hos renseanlægget.

Stort vandforbrug

Fritstående havepools eller svømmebassiner med meget store vandmængder bliver mere og mere populære. Men prisen for at fylde sådan et kan overraske mange. En pool kan indeholde helt op til 35.000 liter vand – det er næsten lige så meget, som en person typisk bruger på et år. Får du vand fra Tønder Forsyning, og har du et badebassin der kan indeholde 10.000 liter, vil det koste 700 kr. at fylde den. Hver gang.

Du kan læse mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.