Spring over menu

Medicinrester og kanyler

Dine medicinrester er farligt affald. Faktisk er de så farlige, at du ikke engang må komme dem i den røde miljøkasse.

Og du må slet ikke smide dem i restaffald, hælde dem i hånd­vasken eller skylle dem ud i toilettet.

Husk at, hvis du har orignal emballagen, skal medicinen afleveres i den.

Medicinrester kan være farlige for både miljøet, dyrelivet og de mennesker, som kommer i kontakt med dem. Rester af penicillin kan for eksempel være med til at skabe resistente bakterier. Derfor er det afgørende, at de bliver sendt til kemisk destruk­tion. Og husk, at medicinrester også dækker over almindelig håndkøbs­medicin, vitamin­piller og kosttilskud.

 

Medicin skal afleveres på apoteket

Har du medicinrester eller medicin du ikke kan/må benytte mere, så bør du aflevere det på et apotek. Du kan også aflevere det på genbrugspladsen som farligt affald.

Medicinrester må ikke kommes i Miljøkassen

Sorteringsguiden

Brug vores online Sorteringsguide til nemt at se hvordan du skal sortere.

Ingen kanyler i den røde kasse

Har du brug for at komme af med brugte kanyler, er det vigtigt, at du anskaffer dig en særlig kanyleboks til dem. Kanylebokse kan købes på apoteket eller fås gratis på genbrugspladsen.

Kanyler er nemlig højrisikoaffald, der kan indeholde både sygdomsbakterier og medicinrester, og derfor kan vi ikke risikere, at vores medarbejdere stikker sig på dem.

Når kanyleboksen er fuld, kan du enten aflevere den på apoteket eller køre på genbrugspladsen med den. Kanyleboksen må IKKE lægges i den røde miljøkasse.

Ingen kanyler i den røde kasse