Spring over menu

Det er dyrt at hælde fedt i afløbet

Flydende fedt og olie ser uskyldigt ud, når man står med en varm stegepande. Men det størkner eller sætter sig i kloakrørene som en klistret hinde, andre ting klæber sig fast til. Og ikke nok med at man nemt står med en stoppet kloak – det tiltrækker også rotter.

Hvis dit afløb stopper til, så du ikke er i stand til at rense det selv, kan du være nødt til at betale en VVS’er for at få løst problemet. Ender fedtet i vores kloakker og pumpestationer, skal vi bruge tid og penge på at spule og rense. Det er dyrt, og i sidste ende er det forbrugerne, der betaler regningen.

Stegefedt

Vent med at vaske panden, til fedtet er størknet, eller hæld det op i en skål, hvor det kan størkne. Tør det størknede fedt af med køkkenrulle og læg det i posen til madaffald.

Madolie

Tør panden af med køkkenrulle og læg det i posen til madaffald. Har du større mængder, for eksempel fra friture, så hæld det over i en lukket beholder, eksempelvis en tom mælkekarton eller en plastikflaske. Læg beholderen i restaffald.

Hold nemt dit afløb rent

Du kan nemt holde dit afløb og dine kloakrør rene og forebygge, at de stopper til. Du skal blot jævnligt hælde en kandefuld kogende vand i afløbet og eventuelt tilsætte lidt opvaskemiddel. Det er lige så effektivt som afløbsrens og kaustisk soda – og så det er både billigere og meget bedre for miljøet.