Det er dyrt at hælde fedt i afløbet

Flydende fedt og olie ser uskyldigt ud, når man står med en varm stegepande. Men det størkner eller sætter sig i kloakrørene som en klistret hinde, andre ting klæber sig fast til. Og ikke nok med at man nemt står med en stoppet kloak – det tiltrækker også rotter.

Hvis dit afløb stopper til, så du ikke er i stand til at rense det selv, kan du være nødt til at betale en VVS’er for at få løst problemet. Ender fedtet i vores kloakker og pumpestationer, skal vi bruge tid og penge på at spule og rense. Det er dyrt, og i sidste ende er det forbrugerne, der betaler regningen.

   

Restaffald eller madaffald

Så hæld aldrig olie eller flydende fedt i hverken vasken eller toilettet. Hæld det i stedet i en tæt plastpose eller en tom mælkekarton og læg det i restaffald. Størknet fedt kan vi genanvende sammen med madaffald, så kom det i en af de grønne poser og læg det i rummet til madaffald.

Hold nemt dit afløb rent

Du kan nemt holde dit afløb og dine kloakrør rene og forebygge, at de stopper til. Du skal blot jævnligt hælde en kandefuld kogende vand i afløbet og eventuelt tilsætte lidt opvaskemiddel. Det er lige så effektivt som afløbsrens og kaustisk soda – og så det er både billigere og meget bedre for miljøet.