Spring over menu

Bummelum, pis og papir

Ja, du læste rigtigt. Vi kunne også have skrevet lort, pis og papir. For det er faktisk lige præcis de tre ting, du må komme i dit
lokum. Og KUN de tre ting!

Vi har stadig problemer med, at folk kommer vådservietter af alle typer i toilettet. Servietterne er med til at stoppe de pumper, der skal sikre, at spildevandet fra de forskellige typer af huse løber den rigtige vej frem til renseanlægget. Og går en pumpe i stykker, kommer spildevandet ikke videre. Problemet har flere facetter, for det koster os både tid, materialer og temmelig høje summer at rense og udskifte de ødelagte pumper.

  

Brug spanden eller syng

En dansker bruger i gennemsnit tre år på at sidde på lokum. Derfor er det en god idé at have en skraldespand stående lige der, hvor du laver dit affald. På den måde er du med til at sikre, at der ikke kommer andet end lort, pis og papir i dit lokum.

Eller måske du bedre kan huske på det, hvis du ligefrem synger det?

Fakta: Renseanlæg og pumpestationer

I dag renser vi spildevandet på vores i alt 17 renseanlæg, som sørger for, at vi leder det renset ud i naturen igen. Det betyder, at når du trækker ud i toilettet, så bliver dine efterladenskaber transporteret over ret store afstande for at blive renset. Det kræver kloakledninger og pumpestationer. Vi har i Tønder Forsyning 450 pumpestationer.

Hvert år bruger vi rigtig meget tid på at rense pumperne, når de stopper til. På billedet kan du se, hvorfor vores medarbejdere ikke altid synes, det job er lige lækkert – og det er faktisk også dig, der betaler for det. Så hjælp os med at holde pumperne rene ved at sørge for at have en skraldespand ved dit toilet.

Det skal ikke i toilettet

Brug skraldespanden til for eksempel:

  • Vatpinde
  • Vatrondeller
  • Engangsvaskeklude
  • Våd- og make-up servietter
  • Hår fra hårbørsten
  • Og alt andet, der ikke kommer direkte fra din krop eller toiletrullen