Spring over menu

Pas på med fyrværkeriet

Fyrværkeri kan være farligt, også når det er affald. Derfor må du aldrig lægge fyrværkeri, som ikke er afskudt, i rummet til restaffald. Det gælder også fusere. Det må heller ikke komme i hverken genbrugsbeholderen eller i den røde miljøkasse.

Du kan enten opbevare det ikke afskudte fyrværkeri sikkert til næste nytår eller aflevere det på genbrugspladsen.

Vi modtager kun godkendt fyrværkeri

Vær opmærksom på, at du skal aflevere det direkte til en medarbejder og ikke bare efterlade det. HUSK, at genbrugspladserne kun modtager godkendt fyrværkeri.

Har du rester efter afskudt fyrværkeri, må det gerne lægges i rummet til restaffald eller afleveres på genbrugspladsen i containeren: Rest efter sortering.

  

Tid til at slukke julelyset

Er du en af dem, der ikke lader julelyset brænde helt til påske, får du her lidt gode råd til at bortskaffe det korrekt.

Har du valgt batterilys eller LED-lys, er der tale om elekronik-affald, som enten skal i den røde miljøkasse eller afleveres på genbrugspladsen.

Husk at tage batterierne ud, både hvis du vil kassere dem eller gemme dem til næste år. Batterierne kan du både aflevere i batteriboksen, du har fået sammen med miljøkassen, eller du kan lægge dem i en klar plastpose oven på låget på din genbrugsbeholder, næste gang den skal tømmes. Du kan naturligvis også aflevere
dem direkte på genbrugspladsen.

Er din lyskæde gået i stykker, skal den enten i den røde miljøkasse eller afleveres som elektronik-affald på genbrugspladsen.