Spring over menu

Batteriordning

På låget af din genbrugsbeholder

Brugte batterier kan du nemt komme af med ved at samle alle batterierne i en klar plastpose, lægge posen ovenpå låget på en af dine genbrugsbeholdere. Så tager skraldemændene posen med når de tømmer dine genbrugsbeholdere.

OBS: posen må ikke bindes fast på håndtaget, den skal ligge løs på låget. Læg eventuelt en mursten ovenpå låget og posen, for at undgå flyvende materialer.

Indsamlede batterier

Vi sørger så for, at de indsamlede batterier bliver afleveret til den nationale indsamlingsordning, som sørger for,
at de kommer videre til producenterne. Det er nemlig pro­ducenterne af batterier, der har ansvaret for at sikre, at batterierne bliver bortskaffet på en måde, der ikke belaster miljøet.

Du kan også benytte:

  • Miljøkassen: I den røde miljøkasse er der en lille batteriboks, du kan bruge til at opsamle batterier i. Du kan også bruge en klar plastpose. Når miljøkassen er fuld, stiller du den blot ud sammen med din genbrugsbeholder, når den skal tømmes. Så bytter vi den ud med en tom.
  • Aflevere på genbrugspladsen: I den røde miljøkasse er der en lille batteriboks, du kan bruge til at opsamle batterier i. Du kan også bruge en klar plastpose. Når miljøkassen er fuld, stiller du den blot ud sammen med din genbrugsbeholder, når den skal tømmes. Så bytter vi den ud med en tom.
Billede Batterie

Miljøkasse

Du kan med fordel bruge Miljøkassen hvis du har farligt affald.

Husk de skjulte batterier

Vær opmærksom på, at mange ting indeholder skjulte engangsbatterier. Derfor skal du også bortskaffe for eksempel legetøj med lys eller lyd, det syngende fødselsdagskort fra moster Oda, blinke-slipset fra julefrokosten og hårbøjler med lysdioder som farligt affald.