Spring over menu

Ja tak til blød plast!

Rent og tørt plastfolie skal frasorteres til genanvendelse. På den måde sparer vi både på energien og værner om miljøet. Til glæde for dig og dine efterkommere. Det indsamlede plastfolie indgår nemlig i fremstilling af nye plastprodukter. Hele processen kræver mindre vand og mindre energi end fremstilling af ny plast fra råolie.
Og netop olie skal vi alle sammen forsøge at minimere brugen af, da det er fossilt materiale.

Kender du din plast?

Er bioplast og bionedbrydelig plast ikke det samme? Tja…. det lyder næsten ens, men forskellen på de to typer af plast er faktisk kæmpestor. Det eneste, de to typer plast har til fælles, er, at ingen af dem kan smides i naturen. Også selvom de begge har et grønt klingende navn med ”bio” foran.

Formålene med de to typer plast er vidt forskellige, og det har stor betydning for, hvordan man skal skaffe sig af med plasten. Den ene kan gå til genanvendelse, hvorimod den anden skal nedbrydes.

Piktogram: Glas

FAKTA

Bioplast/biobaseret plast er lavet af biofornybart materiale som ex. majs eller sukkerroer og kan genanvendes sammen med det konventionelle oliebaserede plast.

Bionedbrydelig plast er enten lavet af olie som konventionelt plast eller biofornybare ressourcer eller en blanding. Den kan ikke genanvendes men er produceret med eneste formål at blive nedbrudt i industrielle komposteringsanlæg. Så man kan altså ikke bare smide en hundepose af bionedbrydeligt plast i naturen, den skal med i dagrenovationsbeholderen til forbrænding.

Pas på de skarpe…

Vi finder af og til skarpe knive på vores sorteringsbånd til fare for vores medarbejdere og kolleger. Derfor bør du passe på, når du skiller pappen fra den bløde folie med en kniv. Taber du kniven ned i pap-papir rummet
i genbrugsbeholderen, skal du tage den op igen.

  

JA TAK i genbrugsbeholderen

  • Bobleplast
  • Bæreposer af plast, tomme
  • Emballageplast uden madrester eller pap, rene
  • Plastfolie
  • Wrap plast

NEJ TAK i genbrugsbeholderen

Plastemballage med madrester skal altid i dagrenovationsbeholderen og må ikke puttes i genbrugsbeholderen. Plast af typen blød-PVC som fx presenninger, badedyr og regntøj skal afleveres på genbrugspladsen.

Ren plastfolie og tomme, rene plastikposer/sække uden rester af hverken madvarer eller jord kan du smide i din genbrugsbeholder som blød plast.
Er emballageplasten eller plastikken ekstra lang eller stor, kan det være en fordel at aflevere det på genbrugspladsen.